NGARAN-NGARAN KADAHARAN 

HAS SUNDA

1.  COMRO
    COMRO

    Bahan utamana nyaeta sampeu jeung oncom
    Cara ngolahna: sampeu meunang marud jeung ngabungbuan diemple-emple, tuluy diasupan oncom, 
    dijieum buled atawa lonjong, tuluy digoreng make minyak. 


2. MISRO
    MISRO

    Bahan utamana nyaeta sampeu jeung gula beureum
    Cara ngolahna: sampeu meunang marud jeung ngabungbuan diemple-emple, tuluy diasupan gula 
    beureum, dijieun buled atawa lonjong, tuluy digoreng make minyak.


3.  AWUG
    AWUG
    
    Bahan utamana nyaeta tipung beas, kalapa nu diparut jeung gula beureum.
    Cara ngolahna: tipung beas diolah satengah asak, terus diseupan 15 menit. Dadarkeun dina wadah 
    ameh tiis. Campurkeun cai, asupkeun kalapa parud satengahna tuluy diaduk. Siapkeun aseupan, 
    asupkeun adonan tipung beas selang sekar jeung gula beureum. tuluy seupankeun nepi awugna 
    ngahiji.


4. BACANG
    BACANG
    
    Bahan utamana nyaeta beas, daging hayam/daging sapi, daun awi
    Cara ngolahna: beas diarih nepi ka jadi sangu, siapkeun daun awi paranti wadah bacang, tuluy sangu 
    diasupkeun ka daun awi diasupan eusian daging hayam/daging sapi nu geus dibungbuan, tuluy 
    dibengkeut seupan deui nepi ka asak.

5. BATAGOR (BASO, TAHU GORENG)

BATAGOR

    Bahan utamana nyaeta tahu, eusian daging (baso), tipung tarigu
    Cara ngolahna: Tahu dibelah, dikaluarkeun eusina ganti ku eusian daging (baso), tuluy anclumkeun 
    ka adonan tipung, tuluy digoreng make minyak. Batagor nu geus asak bisa di banjur ku bumbu 
    kacang, kecap, saos jeung jeruk limo.


6.  SORABI
SORABI

     Bahan utamana tipung beas, gula beureum, oncom
     Cara ngolahna: tipung beas dicaian dijadikeun adonan, tuluy diasakan dina cetakan sorabi. Luhurna 
     sorabi bisa digula beureuman atawa dibere oncom nu geus dibungbuan. Komo ayeuna mah, 
     toppingna bisa dibere macem-macem jenisna kawas keju, sosis, endong jeung sajabana.

7.  ULI
ULI

     Bahan utamana nyaeta beas ketan jeung kalapa parut
     Cara ngolahna: Beas ketan diaduk jeung kalapa parut diasakan nepi ka jadi sangu. Tuluy ditutuan. 
     Uli bisa didahar langsung, bisa oge di goreng make minyak goreng.


8.  GEMBLONG
GEMBLONG

     Bahan utama nyaeta tipung beas, kalapa parut jeung gula beureum
     Cara ngolahna: tipung beas diaduk jeung kalapa parut dijadikeun adonan. Tuluy diemple-emple 
     atawa dijieun buled atawa lonjong tuluy digoreng make minyak goreng. Gula beuerum di olah jadi 
     kinca terus gemblong nu geus asak digalokkeun kana cai kinca.


9.  GONJING ATAWA BANDROS
GONJING

     Bahan utamana tipung beas jeung kalapa parut.
     Cara ngolahna: tipung beas diolah jadi adonan dicampurkeun jeung kalapa parut, tuluy dimasak 
     pake cetakan. Mun geus asak bisa dicampur jeung gula pasir atawa saos.


10. DODOL
DODOL

     Bahan utamana nyatea tipung ketan, gula beureum, gula pasir, santen kalapa.
     Cara ngolahna: tipung ketan campur ku gula beureum, cai santen kalapa jeung gula pasir aduk jeung 
     asakan nepi ka jadi liket kira-kira nepi ka 6 jam. Mun geus jadi, dodol bis diwadahan make kertas 
     wajit atawa plastik.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

POTENSI KEKAYAAN DI INDONESIA

MIANG KA BANDUNG

NYUSUN PARAGRAF